Συχνές ερωτήσεις για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

άτμισμαΤο ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ένας εναλλακτικός τρόπος καπνίσματος ο οποίος γίνεται όλο και πιο δημοφιλής μέρα με τη μέρα. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που πλέον έχει έρθει για να μείνει κι έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας.

Ωστόσο, δεν είναι και λίγοι αυτοί που απλά δεν καταλαβαίνουν γιατί γίνεται τόσος χαμός γύρω από τον νέο αυτό τρόπο καπνίσματος. Με άλλα λόγια, δεν καταλαβαίνουν ποιος είναι ο σκοπός ή αν προτιμάτε ο λόγος ύπαρξης του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν λίγο τα πράγματα.

Κάπνισμα και νικοτίνη, τι ισχύει;

Κάτι που πρέπει να ξέρουμε όλοι, είναι ότι τα τσιγάρα – είτε ηλεκτρονικά, που προμηθευόμαστε από καταστήματα όπως το Altersmoke ηλεκτρονικό τσιγαράδικο, είτε «παραδοσιακά» περιέχουν νικοτίνη. Πολλοί πιστεύουν ότι η νικοτίνη είναι μια βλαβερή ουσία, ωστόσο αυτό δεν ισχύει καθώς δεν βρίσκεται μόνο στον καπνό αλλά και σε τρόφιμα όπως η ντομάτα και η μελιτζάνα. Πρόκειται για μία εθιστική ουσία, η οποία αν και άοσμη και άγευστη η οποία κατευθείαν στον εγκέφαλο κι έχει έντονες τονωτικές αλλά και ηρεμιστικές ιδιότητες και αυτό είναι που την καθιστά τόσο εθιστική. Η νικοτίνη από μόνη της δεν είναι βλαβερή για τον οργανισμό, ωστόσο εθίζει τον καπνιστή στο κάπνισμα αφού μέσω της εισπνοής φθάνει πιο γρήγορα στον εγκέφαλο και προσφέρει μεγαλύτερη ευχαρίστηση.

Ο καπνιστής λοιπόν δεν εθίζεται στον καπνό αυτόν καθαυτό αλλά στη νικοτίνη. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο λοιπόν, έχει σαν κύριο σκοπό να δώσει στον καπνιστή τη νικοτίνη που χρειάζεται με έναν νέο, πρωτότυπο και πολύ γευστικό τρόπο.

Τι είναι λοιπόν το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Θα μπορούσαμε να πούμε με απλά λόγια πως είναι μία εναλλακτική μέθοδος πρόσληψης της νικοτίνης που χρειάζεται κάποιος που είναι εθισμένος σε αυτήν. Είναι δηλαδή ένας εναλλακτικός τρόπος καπνίσματος, ένας νέος τρόπος για να πάρει ένας καπνιστής τη «δόση» του από την εθιστική ουσία που λέγεται νικοτίνη.

e-cigs

Γιατί όμως περιέχουν νικοτίνη τα ηλεκτρονικά τσιγάρα;

Όπως είπαμε και παραπάνω, ο καπνιστής δεν επιζητά τον καπνό όταν «χρειάζεται» να καπνισεί. Ο οργανισμός του έχει εθιστεί στη νικοτίνη και απλά «ζητάει» τη δόση του, την οποία και θα πάρει μέσω του καπνού. Αν το ηλεκτρονικό τσιγάρο είχε σαν βάση απλά τον αρωματισμένο ατμό  χωρίς καθόλου νικοτίνη, τότε παρά την πιο ευχάριστη γεύση του και το πλούσιο άρωμα του, ο χρήστης του δεν θα υιοθετούσε αυτή την εναλλακτική μέθοδο καπνίσματος αφού ο οργανισμός του δεν θα έπαιρνε τη νικοτίνη που χρειάζεται.

Με άλλα λόγια, το ηλεκτρονικό τσιγάρο απευθύνεται σε άτομα που είναι ήδη καπνιστές κι εθισμένα στην νικοτίνη αλλά θέλουν να δοκιμάσουν νέες γεύσεις κι εμπειρίες όσον αφορά την πρόσληψη της ποσότητας που χρειάζονται κάθε μέρα .

Τι χρειάζομαι για να ξεκινήσω το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

vaping Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστείς είναι σίγουρα μία συσκευή ηλεκτρονικού τσιγάρου και φυσικά αρκετή διάθεση για πειραματισμό και δοκιμή νέων εμπειριών και μοναδικών γεύσεων. Σε ένα κατάστημα με είδη ηλεκτρονικού τσιγάρου, θα βρεις σίγουρα όλα όσα χρειαστείς για να δοκιμάσεις τον νέο αυτό εναλλακτικό τρόπο καπνίσματος αλλά και ό,τι θα χρειαστείς για να ξεκινήσεις τη νέα αυτή συνήθεια.

Εννοείται ότι το προσωπικό του κάθε καταστήματος θα είναι εκεί για να σε βοηθήσει να επιλέξεις τη συσκευή και τα παρελκόμενα της που θα ταιριάξουν καλύτερα στα γούστα και τις συνήθειες σου.

Πού μπορώ να βρω τέτοια καταστήματα;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι σχετικά απλή: Παντού! Σίγουρα τα καταστήματα με είδη ατμίσματος δεν είναι τόσο πολλά και τόσο «πανταχού παρόντα» όσο τα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα, αλλά πλέον κάθε γειτονιά έχει και από ένα ή και περισσότερα, κυρίως λόγω της μεγάλης δημοφιλίας τους και της σχετικά χαμηλής τιμής τους.

Επιπλέον, πολλά καταστήματα μπορείς να βρεις και στο internet και να αγοράσεις τα πάντα χωρίς να χρειαστεί να βγεις καν από το σπίτι σου! Μπορείς να βρεις τα τελευταία προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου και να αγοράσεις και τα υλικά για να φτιάξεις τα δικά σου υγρά, όπως ακριβώς τα θέλεις.