Πως να αποκτάτε τις καλύτερες τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια

kales-times-sta-aeroporika-eisitiria

Ένα καλό deal στα αεροπορικά εισιτήρια, μπορεί να σας εξοικονομήσει αρκετά χρήματα από τον συνολικό προϋπολογισμό που έχετε για το ταξίδι σας. Οι αεροπορικές εταιρείες στις ημέρες μας μειώνουν αρκετά τις τιμές στα εισιτήρια και οι πτήσεις είναι πλέον αρκετά προσιτές. Με μερικά χαρακτηριστικά tips, μπορείτε να αποκτήσετε εισιτήρια σε πολύ καλές τιμές και να ταξιδέψετε όπου εσείς επιθυμείτε!

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα εξοικονομήστε αρκετά χρήματα στη τσέπη σας!

  1. Κάντε έγκαιρο προγραμματισμό για τα αεροπορικά εισιτήρια. Θα πρέπει να κάνετε κράτηση τουλάχιστον 3 με 4 μήνες πριν το ταξίδι σας. Νωρίτερα από αυτήν την ημερομηνία είναι υπερβολή και ενδεχομένως δε θα πάρετε καλύτερη τιμή. Εάν όμως το αφήσετε και τα κάνετε κράτηση τελευταία στιγμή, θα πληρώσετε αρκετά παραπάνω χρήματα!
  2. Κάντε συγκρίσεις! Στα αεροπορικά υπάρχουν αρκετές διακυμάνσεις μεταξύ των εταιρειών καθώς και των ταξιδιωτικών γραφείων. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε μια ιστοσελίδα που συγκρίνει τιμές από όλες τις εταιρείες σχετικά με τα αεροπορικά εισιτήρια. Το www.travelo.gr σας εμφανίζει όλες τις τιμές καθώς και καθημερινές προσφορές για το σύνολο των αεροπορικών εταιρειών – ακόμα και αυτές που ανήκουν στις «χαμηλού προϋπολογισμού».
  3. Εάν το ταξίδι σας δεν είναι αυστηρό σχετικά με τις ημερομηνίες, μπορείτε να δείτε εισιτήρια για ±3-5 ημέρες. Μια μικρή αλλαγή στις ημέρες αναχώρησης και επιστροφής, μπορεί να σας σώσει αρκετές δεκάδες ευρώ. Επίσης, προσπαθήστε να ταξιδέψετε καθημερινές ημέρες και όχι Σαββατοκύριακα – η ζήτηση είναι μικρότερη και άρα και οι τιμές ακόμα πιο χαμηλές!
  4. Δείτε όλες τις διαθέσιμες επιλογές – ακόμα κι αυτές που ενδεχομένως δεν γνωρίζετε: Κάποιες ιστοσελίδες μπορεί να σας δείχνουν αποτελέσματα από γνωστές μόνο εταιρείες και αεροδρόμια. Άλλες πάλι μπορεί να μην συνεργάζονται με εταιρείες low cost ή τοπικές εταιρείες που πετάνε μόνο για πτήσεις εσωτερικού. Εσείς όμως μπορεί να χάνετε εξαιρετικές επιλογές που ίσως δε γνωρίζατε μέχρι τώρα! Το ξέρατε ότι εάν επιλέξετε ένα μικρό περιφερειακό αεροδρόμιο, έναντι του κυρίως αεροδρομίου της πόλης, μπορείτε να εξοικονομήσετε ακόμα και έως 50% στα αεροπορικά εισιτήρια; Κι όμως! Γι’αυτό καλό είναι να εξετάσετε όλες τις επιλογές σας και να επιλέξετε μια εταιρεία που προσφέρει εισιτήρια ακόμα και από μικρές, low cost εταιρείες . Η airtickets προσφέρει εισιτήρια από όλες τις Ευρωπαϊκές εταιρείες και μπορείτε να τα βρείτε διαθέσιμα στο www.travelo.gr/airtickets-aeroporika-eisitiria/
  5. Εάν δεν σας ενοχλεί το πρωινό ξύπνημα ή δε σας πειράζει να πετάξετε μέσα στην ημέρα(και στην ουσία να χάσετε μια ημέρα ταξιδιού) τότε μπορείτε να αναζητήσετε για πτήσεις που φεύγουν είτε νωρίς το πρωί είτε αργά το βράδυ. Αυτές οι πτήσεις λόγω χαμηλής ζήτησης έχουν συνήθως πολύ πιο φθηνά ναύλα!kales-times-sta-aeroporika-eisitiria
  6. Μην εμπιστεύεστε τα επίσημα sites των αεροπορικών: Αρκετές φορές οι ταξιδιώτες – ειδικά οι πιο άπειροι – πιστεύουν ότι θα βρούνε φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια εάν κάνουν αναζήτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείες. Αυτό όμως 9 φορές στις 10 δεν ισχύει καθώς καλύτερες τιμές θα βρείτε στα διάφορα επιβεβαιωμένα πρακτορεία, όπως η airtickets που αναφέρθηκε πιο πάνω.
  7. Μην ξεχνάτε τις προσφορές: Οι προσφορές είναι ένα μεγάλο κομμάτι των ταξιδίων. Αρκετοί άνθρωποι περιμένουν πως και πως μια προσφορά για να κλείσουν τα εισιτήριά τους και εν γένει όλο το ταξίδι. Συνήθως οι προσφορές είναι σύντομης διάρκειας και δεν ανακοινώνονται σε όλα τα μέσα. Έτσι θα πρέπει εσείς να κάνετε μια σειρά από ενέργειες για να μαθαίνετε όλες τις προσφορές, όπως εγγραφή σε newsletters στις ιστοσελίδες που καταγράφουν τις προσφορές (όπως το travelo, skyscanner,expedia) καθώς και να επισκέπτεστε αυτές τις ιστοσελίδες συχνά!
  8. Να βλέπετε πάντα τη τελική τιμή: Μερικές ιστοσελίδες για να σας δελεάσουν μπορεί να εμφανίζουν την τιμή του εισιτηρίου χωρίς φόρους και λοιπές χρεώσεις. Θα πρέπει πάντα να κοιτάτε την απολύτως τελική τιμή, όπως αυτή διαμορφώνεται με φόρους καθώς και χρεώσεις προμήθειας, κράτησης,κτλ.
  9. Τελευταίο αλλά όχι ασήμαντο: Εάν ταξιδεύετε συχνά, να κάνετε εγγραφή στα αντίστοιχα προγράμματα των αεροπορικών όπου σας επιβραβεύει τα μίλια που έχετε ταξιδέψει. Έτσι όσο περισσότερο ταξιδεύετε, τόσο θα κερδίζετε σε μελλοντικά ταξίδια!

Αγαπητέ ταξιδιώτη,

Ακολουθώντας τις παραπάνω εμπειρικές συμβουλές, είμαστε σίγουροι ότι θα βρεις καταπληκτικές τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια που θα αναζητήσεις.

Ευχόμαστε να βοηθήσαμε έστω και λίγο ώστε να εξοικονομήσεις χρήματα από τα εισιτήρια, στο συνολικό σου προϋπολογισμό!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *