Γιατί να μάθω Αγγλικά;

Τα μειονεκτήματα του να μη γνωρίζει κανείς Αγγλικά

Τα μειονεκτήματα του να μη γνωρίζει κανείς Αγγλικά

Όποιον και να ρωτήσεις θα σου πει ότι οι ξένες γλώσσες είναι απαραίτητες. Θα σου πει ότι είναι αδιανόητο να μην ξέρει κάποιος σήμερα Αγγλικά. Ωστόσο, όποιος έρχεται σε επαφή με τουρίστες και γενικά με «ξένους» συνειδητοποιεί ότι ελάχιστοι είναι αυτοί που ξέρουν Αγγλικά και μάλιστα σε καλό επίπεδο. Οι περισσότεροι ξέρουν κάποια, αλλά συνήθως συνεννοούνται με έναν συνδυασμό «σπαστών» Αγγλικών, λέξεων από τη γλώσσα τους, νοημάτων και χειρονομιών. Αν λοιπόν οι ίδιοι οι «ξένοι» δεν μαθαίνουν ξένες γλώσσες, γιατί να μάθουμε εμείς;

Τα μειονεκτήματα του να μη γνωρίζει κανείς Αγγλικά

Μήπως αυτή η εμμονή με τα Αγγλικά είναι αποκλειστικά Ελληνικό φαινόμενο;

Η αλήθεια είναι ότι στην διδασκαλία και την εκμάθηση ξένων γλωσσών είμαστε πολύ μπροστά σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ και του κόσμου γενικότερα. Είναι πολύ δύσκολο στις μέρες μας να βρεις κάποιον νέο χωρίς τουλάχιστον ένα Lower. Επίσης η χώρα μας είναι από τις πρώτες σε εκμάθηση αγγλικών απομακρυσμένα λόγω των πολλών ανθρώπων που είναι σε νησιά και δεν έχουν πρόσβαση.

Γιατί όμως να μάθει κανείς Αγγλικά; Είναι όντως ένα τόσο απαραίτητο εφόδιο;

Ο κόσμος έχει γίνει μικρότερος

Το internet και οι νέες τεχνολογίες έχουν κάνει τον κόσμο πιο μικρό από ποτέ. Αυτή σημαίνει ότι ακόμη και μικρές επιχειρήσεις κι εταιρείες μπορούν πλέον να συνομιλούν εύκολα και να κάνουν business με άλλες επιχειρήσεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Επιπλέον, το μεγαλύτερο μέρος του ΑΕΠ της χώρας μας προέρχεται από τον εξωτερικό τουρισμό. Το γεγονός ότι η γλώσσα μας ομιλείται μόνο στη χώρα μας και στη Κύπρο είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα όσον αφορά την επικοινωνία μας με άλλους λαούς. Τα Αγγλικά καλώς ή κακώς, είναι η γλώσσα την οποία οφείλει να γνωρίζει όποιος δουλεύει σε επάγγελμα το οποίο μπορεί να τον φέρει σε επαφή με άτομα που να μη μιλούν τη γλώσσα του.

Απαραίτητο εφόδιο για εύρεση εργασίας

Λόγω του status της ωε «διεθνής γλώσσα», η Αγγλική πλέον γίνεται απαραίτητο προσόν σε όλο και περισσότερες δουλειές. Ο λόγος γι’ αυτό είναι απλός: οι οδηγίες χρήσης, τα κείμενα που συνοδεύουν προϊόντα ακόμη πολλές φορές και τα ονόματα των προϊόντων είναι γραμμένα στα Αγγλικά. Αυτό σημαίνει ότι είτε είσαι υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ, είτε γιατρός, θα πρέπει να ξέρεις κάποια  αγγλικά για να μπορέσεις να ενημερωθείς καλύτερα γύρω από το αντικείμενο της δουλειάς σου και να εξυπηρετήσεις καλύτερα τους πελάτες σου, ακόμη και αν είναι αποκλειστικά Έλληνες.

Aν δεν έχεις και πολύ χρόνο για να μάθεις αγγλικά και χρειάζεσαι αυτό να γίνει γρήγορα και εξ αποστάσεως δοκίμασε να μάθεις on-line αγγλικά μέσω ιδιαίτερων μαθημάτων από το σκυπε

Δεν υπάρχει εργοδότης στις μέρες μας που να μη ζητά τη γνώση μίας τουλάχιστον ξένης γλώσσας από τους υποψήφιους υπαλλήλους του, ακόμη και αν αυτοί δεν πρόκειται να έρθουν σε επαφή με πελάτες, Έλληνες ή ξένους. Αν λοιπόν κάποιος θέλει να έχει έστω και μία πιθανότητα να βρει δουλειά ή ακόμη και να εξελιχθεί επαγγελματικά τη σήμερον ημέρα, θα πρέπει να γνωρίζει Αγγλικά.

Μεγαλύτερη αυτονομία

Πολλές οδηγίες χρήσης προϊόντων τεχνολογίας και ηλεκτρονικών συσκευών έρχονται πλέον αποκλειστικά στα Αγγλικά. Αν η αγορά τους γίνει από το internet ή από κάποιο κατάστημα πέρα από την αντιπροσωπεία, οι πιθανότητες να βρούμε οδηγίες στα Ελληνικά είναι σχεδόν μηδαμινές. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βασίζεστε συνέχεια σε άλλους για να σας μεταφράζουν τις εν λόγω οδηγίες ή να σας εξηγούν τι πρέπει να κάνετε. Ειδικά αν συμβεί κάτι και χρειαστείτε επείγουσα βοήθεια με αυτά τα θέματα, μπορεί να δυσκολευτείτε πάρα πολύ να τη βρείτε.

Μεγαλύτερες δυνατότητες για ενημέρωση και διασκέδαση

Πλέον ζούμε στην εποχή της πληροφορίας και του διαδικτύου. Είναι σχεδόν αδιανόητο να πρέπει να περιμένει κάποιος την επεξεργασία και την μετάφραση ειδήσεων από τα ελληνικά ειδησεογραφικά sites και media για να μαθαίνει τι γίνεται στον κόσμο. Η γνώση Αγγλικών θα σας επιτρέψει να γνωρίζετε ό,τι γίνεται, όταν γίνεται. Όσον αφορά τη διασκέδαση, η γnώση Αγγλικών είναι παραπάνω από απαραίτητη για την ενασχόληση με τα σύγχρονα video games. Επιπλέον, όποιος γνωρίζει καλά αγγλικά, μπορεί να απολαύσει χάρη στο διαδίκτυο τις αγαπημένες του σειρές και ταινίες άμεσα και χωρίς να περιμένει τη μετάφραση και τη κυκλοφορία τους από εγχώρια κανάλια. Το ίδιο ισχύει και με τα βιβλία. Με άλλα λόγια, η γνώση Αγγλικών απλά ανοίγει νέους ορίζοντες.